Om Sightly Dolls

Köpinfo          Fodervärd                            in english


Ny hemsida: www.sightlydolls.com


Om mig

Mitt namn är Isabelle och det är jag som står bakom Sightly Dolls uppfödning och jag bor i norra Sverige, rättare sagt i Luleå.
Jag är 27 år gammal, är utbildad undersköterska och arbetar inom hemsjukvården. Jag har alltid haft katter i mitt hem och min första ragdoll skaffade jag mig år 2010, vilket jag aldrig kommer ångra. Vilken fantastisk katt och ras!
Djur är verkligen min stora passion här i livet och de skulle jag inte kunna leva utan, förutom katter så har jag en hund på 13 år, hållit på med hästar hela mitt liv och jag är aktiv i min kattklubb, Norrskenskatten, där jag även är ledamot i styrelsen. Jag har även gått assistentutbildning i SVERAKS regi via Norrskenskatten så jag lär mig ännu mer om utställning och alla olika kattraser som finns.
Katteriet

Stamnamnet har jag fått godkänt av FIFé & SVERAK i augusti 2012. 

Jag har höga krav och mina avelsmål med denna uppfödning är att ta fram trevliga, sociala och kärleksfulla sällskapskatter som ska vara friska och sunda samt eftersträva och utveckla den aktuella rasstandarden som finns för ragdollen. Det allra viktigaste av allt är ett stabilt, trevligt och pålitligt temperament som ragdollen är känd för. Ett mål jag har är att mina kattungar ska klara av att gå på utställningar med goda resultat! 
Alla mina katter är kära familjemedlemmar som har tillgång till alla rum i bostaden och jag tar kull när katterna är redo mentalt och fysiskt, jag har ingen brådska och mellan kullarna tar jag gärna med katterna på kattutställning.
Jag testar mina katter enligt de hälsoprogram för ragdollen som SRC (Scandinavian Ragdoll Club) utformat innan de tas i avel för att försöka fortsätta hålla rasen frisk och sund.
Mina katter är innekatter, som ragdollen trivs med att vara, de får gå ut i koppel under kontrollerade former och under uppsikt, balkongen har jag nätat in och där älskar katterna att sitta och titta. Men de trivs bättre inne än ute i gräset. Därför hoppas jag att mina kattungeköpare respekterar att man inte har sina katter lösa ute utan uppsikt. Vem vill att ens älskade familjemedlem ska bli påkörd av en bil, para sig med grannens katt eller skapa osämja i bostadsområdet när katten gör sina behov i andras sandlådor eller blomrabatter?

Sightly Dolls är en SVERAK-ansluten uppfödning och följer SVERAK & FiFes stadgar och regler för god katthållning.
Jag säljer bara katter som är registrerade och stambokförda hos SVERAK och stamtavla överlämnas alltid vid försäljningstillfället, så som köpeavtal.
Katteriet är besiktad och godkänt av Länsstyrelsen i Norrbotten enligt 16 § Djurskyddslagen (1988:534) för hållande, försäljning och uppfödning av katt sedan april 2016. 

En katt utan stamtavla, är endast en huskatt/bondkatt/blandras. En katt med 50% ragdoll, 50% norsk skogkatt, är endast en huskatt/bondkatt/blandras. Snälla uppmuntra inte till oseriös avel av våra katter, det är redan flera hundratusentals huskatter varje år som far illa eller blir hemlösa av oansvariga köpare!

Jag intresserar mig för kattens genetik. En helg oktober 2012 kom Maud Dickson upp till Luleå via min kattklubb och höll en riktigt bra kurs i just kattens genetik, en grundkurs i nedärvning av pälsfärger och en del andra anlag hos katten. Mycket intressant och givande enligt mig och jag lärde mig massor. I oktober 2015 kom SVA till Luleå och föreläste om parasiter och virus som kan drabba våra katter, de pratade bland annat om FIV/FeLv/FIP, kattpest och Coronavirus. Väldigt givande och intressant.

img.jpg       img.jpg